3/20/12

The atrium emphasis



Earlier this month Canadian Wood Council announced the winners of BC Wood Works Awards. Only a few projects were from Greater Vancouver area and one of them caught my eye - Samuel Brighouse Elementary School (architects Perkins+Will ). The building garnered an award for their structural engineers, Fast+Epp :
The Engineer Award was presented to a firm that went the extra mile to prove that it is possible to use wood in order to provide public buildings that are cost effective, architecturally expressive and engaging, while adhering to a strict budget.  Fast + Epp Structural Engineers, known and respected internationally, and whose name is synonymous with innovative engineering solutions, was chosen for the award because of their innovative work on a 50,000 square foot replacement of the existing Samuel Brighouse Elementary School in Richmond, BC.

There is - of course - more going on with the school than this feature, but architecturally it is the strongest move and the strongest space in the project - the images of the ceiling are very memorable. The space feels like a nave; a singular space that helps this school stand out. 







If you'd like to read up on it and all the other features and complexities, Busby Perkins and Will have maintained a blog on the creation of the school and have many links to project write ups.

Images courtesy of Busby Perkins + Will

1 comment:

Terrance said...

This is a great example of Vancouver architecture. Really incredible!